nieuws

Is Kees' fantasie een bron van angst of kan het hem juist helpen? lees meer

60
Muzikale kindertheatervoorstelling van Percossa
21.10.2024

De kindertheatervoorstelling ‘Kees (of de jongen die te veel scheetjes liet)’ van Percossa is zondag 27 oktober om 15.00 uur te zien in het DRU theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de DRU.

‘Kees (of de jongen die te veel scheetjes liet)’ is een muzikale feelgood-voorstelling waarin kinderen leren dat er wel honderd manieren zijn om met hun angsten om te gaan. Deze show, speciaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar, neemt je mee in de grenzeloze fantasiewereld van Kees.

Kees woont in een oud huis met ouders die altijd druk zijn met werk, waardoor hij vaak alleen is. Maar dat vindt hij niet erg: met zijn fantasie bouwt hij de meest fantastische hutten, tekent hij maffe cartoonfiguren, en verzint hij verhalen over ridders, kastelen en rovers. 's Nachts, als hij wakker ligt, hoort hij zijn ouders praten over dingen die hij niet begrijpt, zoals het nieuws of werkruzies. Zijn onbegrip vormt in zijn verbeelding enorme, onoverwinnelijke monsters die zijn wereld dreigen binnen te dringen.

Kees sluit zich op in zijn kamer met zijn ‘pilotenhelm’ op, zijn favoriete boek en de tv aan om enge geluiden te verjagen. Maar zelfs in deze veilige haven neemt zijn fantasie de overhand. De wind tikt als een marsritme op de ramen, de tv lijkt plots met hem te praten en zijn wasbak loopt over, waardoor zijn kamer verandert in een kolkende rivier. Het is tijd voor Kees om op avontuur te gaan en zijn angsten recht in de ogen te kijken.

Is Kees' fantasie een bron van angst of kan het hem juist helpen?

Tickets via deze link.

(foto: Boy Hazes)